Fletcher hotels

Veldwerk | Trusted ICT Partner
Home
Klantcases
Fletcher Hotels

‘Een sterke groei vraagt om een betrouwbare IT-partner’ – Fletcher Hotels

Fletcher Hotel is een niet te stuiten Nederlandse keten die groei en verbetering hoog op de agenda heeft staan. ‘Fletcher Hotels heeft een hoge ambitie. Dat betekent dat we ook op piekmomenten op niveau moeten blijven presteren. Op dat soort momenten is het prettig als je flexibel kan schakelen met een leverancier die de hoteloperatie begrijpt’, vertelt ICT-manager Ben Deetman.

Deetman doelt op de sterke groei die Fletcher Hotels de laatste jaren doormaakt. In de 12 jaar tijd dat hij bij Fletcher Hotels werkzaam is, is de hotelketen van 21 naar 100 hotels gegroeid. Op dit moment telt de keten zo’n 800 werkplekken. Voor de relatief compacte ICT-afdeling, 7 man sterk, is het flink aanpoten. ‘Op zich hebben we als ICT-team alle disciplines aan boord’, zegt de ICT-manager. ‘Maar het is wel zo efficiënt om sommige onderdelen uit te besteden, zodat wij ons als afdeling kunnen focussen op onze kernactiviteiten. Veldwerk begrijpt dat goed en springt in dat gat.’

 

Fletcher Hotels was al langere tijd op zoek naar een vaste IT-partner. ICT-manager Ben Deetman: ‘We kenden al veel IT-partijen die prima generieke oplossingen aanbieden, maar Veldwerk sprong eruit vanwege hun specifieke ervaring in het hotelwezen.

Ben Deetman – Fletcher Hotels

 

Veldwerk is begonnen met het overnemen van de eerstelijns telefonische helpdesk. Omdat dit goed liep, is de samenwerking in korte tijd flink uitgebreid. Zo heeft Veldwerk onlangs geholpen met de verhuizing van de centrale IT-middelen naar Ede en verleent het sinds dat moment voor een belangrijk deel de ondersteuning van die IT-middelen.

Ben Deetman: ‘Natuurlijk moesten wij wennen aan het idee dat je een externe partij veel verantwoordelijkheden geeft. Met Veldwerk groeide dat vertrouwen snel. Ik verwacht dat onze samenwerking nog verder zal intensiveren als gevolg van de verdere groei die wij doormaken en onze behoefte aan een partner met technische kennis en diepgang. We zijn dan ook blij met Veldwerk als flexibele schil. We beschouwen hen niet als partner of leverancier, maar zien de medewerkers van Veldwerk als een club van collega’s die steeds meer in onze organisatie integreren en met wie het goed sparren is.’