Hard rock hotels

Home
Klantcases
Hard Rock Hotel Amsterdam

Hard Rock Hotel Amsterdam American verbetert de gastenervaring met een veilige, slimme Wi-Fi-verbinding dankzij Extreme Networks

Bezoekers en medewerkers profiteren van een betere gebruikerservaring dankzij Extreme’s krachtige Wi-Fi 6-technologie

Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR), een cloudgedreven netwerkbedrijf, heeft in samenwerking met Veldwerk, een volledig in de cloud beheerd Wi-Fi-netwerk geïmplementeerd voor Hard Rock Hotel Amsterdam American, onderdeel van de internationale hotelketen. Het nieuwe Wi-Fi 6-netwerk, ondersteund door ExtremeCloud IQ™, verbetert de operationele efficiëntie van het hotel. Daarnaast kunnen gasten en medewerkers veilig gebruikmaken van Wi-Fi op meerdere apparaten, dankzij de implementatie van gecentraliseerde policy’s die zorgen voor volledige dekking en consistente connectiviteit in en rondom het hele hotel. Het IT-team van het hotel profiteert bovendien van een vereenvoudigd, intuïtief en consistent netwerkbeheer via het ExtremeCloud IQ op de cloud gebaseerde netwerkmanagementplatform.

Het Hard Rock Hotel Amsterdam American is met zijn 173 kamers gevestigd in het Leidseplein-district, in een van de bekendste Art Nouveau-gebouwen van de stad. Het hotel is een UNESCO Werelderfgoed-locatie die voorheen bekendstond als het American Hotel Amsterdam. Met de behoefte om zijn topreputatie hoog te houden en de operationele efficiëntie te verbeteren, wendde het hotel zich tot Extreme en Veldwerk voor een refresh van zijn netwerkinfrastructuur. Het nieuwe netwerk biedt slimmere, betrouwbaardere en snellere multi-band Wi-Fi-mogelijkheden, waardoor het hotel nu beschikt over een geüpgraded en toekomstbestendig connectiviteitsaanbod. Door veilige en robuuste Wi-Fi aan te bieden, zijn gasten zorgeloos verbonden in heel het hotel en kan het hotel zelf voorzien in diensten die contactloos en op afstand plaatsvinden, inclusief gastenregistratie, roomservice, check-outs en gecoördineerde schoonmaak.

 

Belangrijkste voordelen:

  • Geavanceerde Wi-Fi-connectiviteit: Als monumentaal gebouw ondervond Hard Rock Hotel Amsterdam American eerder interferentie van andere plekken in het hotel waar het Wi-Fi-signaal onvoldoende was voor een goede verbinding. Dit resulteerde in talloze helpdeskverzoeken. Dankzij ExtremeWireless™ Wi-Fi 6-accesspoints en ExtremeCloud IQ is het IT-team nu in staat te voorzien in een betrouwbaar, ver reikend netwerk in heel het hotel. Door gebruik te maken van de planningstools en RF-kwaliteitsmonitoring (radiofrequentie) in combinatie met de meest geavanceerde draadloze technologie op de markt, biedt Wi-Fi 6 niet alleen hogere snelheden maar ook high-efficiency Wi-Fi. Daardoor verbetert de capaciteit en ontstaat er een betere dekking en minder netwerkopstopping.
  • Vereenvoudigd netwerkbeheer: Met ExtremeCloud IQ heeft het IT-team van het hotel nu de beschikking over een gecentraliseerde netwerkoplossing die vanaf één punt te beheren is. Daardoor wordt het proces van het implementeren, schalen en onderhouden van apparaten op het netwerk eenvoudiger. Omdat het team het netwerk en zijn apparaten nu lokaal of op afstand beter kan beheren en monitoren, is het ook mogelijk om de capaciteit sneller aan te passen, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de connectiviteitservaring stabiel blijft. Daarnaast kan het team de onbeperkte historische-data-opslag van ExtremeCloud IQ volledig benutten bij het uitvoeren van een vergelijkende analyse tijdens rapportage- en troubleshooting-activiteiten. Zo kan het altijd voorzien in superieure dienstverlening.

 

Het is voor ons het allerbelangrijkst dat onze gasten de best mogelijk ervaring hebben als ze bij ons verblijven. Dat geldt ook voor de technologie waarmee ze in aanraking komen. Met Extreme hebben onze gasten nu toegang tot naadloze Wi-Fi-connectiviteit in heel het hotel. De Wi-Fi ondersteunt meerdere apparaten, zodat ze in contact kunnen blijven met familie, vrienden of hun werk. De nieuwe oplossing heeft er zelfs voor gezorgd dat ons IT-team niet meer druk ervaarde, doordat Extreme’s technologie het netwerkbeheer heeft vereenvoudigd.

Claire van Campen, General Manager van Hard Rock Hotel Amsterdam American

 

We hebben een sterke relatie met Hard Rock Hotel en het was een voorrecht om de implementatie van Extreme’s cloudgedreven netwerkoplossingen te ondersteunen. De oplossingen bieden niet alleen betrouwbare Wi-Fi-connectiviteit binnen en buiten het gebouw, maar zijn ook de gouden standaard van netwerktechnologie in de horeca.

Colin Hoogerwaard, IT Advisor bij Veldwerk

 

Over Extreme Networks

Extreme Networks, Inc. (EXTR) biedt een probleemloze netwerkervaring die iedereen verder brengt. We verkennen de grenzen van technologie met de kracht van machine learning, artificial intelligence, analytics en automatisering. Meer dan 50.000 klanten wereldwijd vertrouwen op onze end-to-end netwerkoplossingen in de cloud en op onze topservice die hen helpt bij het versnellen van de digitale transformatie en hen laat groeien.