Ploeger Logistics

Veldwerk | Trusted ICT Partner
Home
Klantcases
Ploeger Logistics

‘Cloud-managed WiFi van Aerohive’ – Ploeger Logistics

Ploeger Logistics is een familiebedrijf en biedt logistiek en transport voor haar klanten op contractbasis, zowel nationaal als internationaal.

Hun diensten omvatten opslag- en voorraadbeheer, handling en verzendvoorbereiding, groupage, doorsturen, crossdocking en dedicated transport. Ze hebben in totaal 325 medewerkers en 195 transporteenheden, die dagelijks op Nederlandse en Europese wegen rijden. Met de bouw van zijn nieuwe magazijn is Ploeger Logistics klaar voor de toekomst.

 

Als de magazijnmedewerkers geen snelle netwerkverbinding hebben, kunnen ze niet werken. Voor ons is het net zo slecht als een stroomstoring: er kunnen geen bestellingen worden verzonden en ontvangen, en communicatie kan niet plaatsvinden. Een stabiel en betrouwbaar netwerk is een primaire vereiste voor ons magazijn geworden.

Jonathan Kuiper – Ploeger Logistics

 

Het nieuwe magazijn van Ploeger Logistics was een uitdaging om effectief te implementeren, maar de technologie van Aerohive was aan het werk. Onze regionale partner, Veldwerk, ontwierp het netwerk en kreeg de taak het snel uit te rollen. Het belangrijkste: het netwerk moest in één keer werken. De medewerkers van het magazijn verplaatsen zich en werken via alle paden en tussen racks tijdens het gebruik van het netwerk. De verbinding moet werken op het hoogste punt van het magazijn waar medewerkers producten scannen. Dit maakt het een vereiste dat de toegangspunten samenwerken om de verbinding naadloos van elkaar over te nemen. Het Wi-Fi-netwerk wordt gebruikt voor orderpicking, naast vele andere bewegende delen vanuit een logistiek oogpunt. Producten moeten bijvoorbeeld worden gescand wanneer ze de vrachtwagens betreden en deze scanners zijn gekoppeld aan voorraadbeheer via internet.

Om te zien hoe het Ploeger Logistics-project verliep, hoe de producten werden gebruikt en wat de eindresultaten zijn, nodigen wij u uit om de volledige case study te lezen.

person_cta_image

Ron Groen
Algemeen Directeur

Neem contact op