EduConnector

ICT partner van het onderwijs
Home
Oplossingen
EduConnector

EduConnector, dé onderwijsapplicatie voor Identity & Access Management

Het onderwijs kent allerlei systemen. Met daarin stam-, klas- en groepsinformatie over leerlingen, ouders en personeel. Deze data aanmaken en bijhouden kost tijd. Veel tijd. De gemiddelde systeembeheerder besteedt hier weken per jaar aan. Want tja, leerlingen melden zich aan, vertrekken of veranderen van klas en leerkrachten switchen van baan. Niet alleen tijdens de wisseling van het schooljaar. Dit gebeurt continu.

Jij weet natuurlijk als geen ander hoeveel dit van jou en je collega’s vraagt. En welke frustraties dit oplevert. Houd je al die gegevens nu bijvoorbeeld bij met de hand? Met eigengemaakte lijstjes? Of gebruik je wel al een geautomatiseerde tool? Maar heb je alsnog handmatig werk of mis je bepaalde functionaliteiten en integraties?

Wat je situatie ook is, wij hebben de oplossing. Maak kennis met de EduConnector: dé onderwijsapplicatie voor Identity & Access Management!

De resultaten

Complexe en terugkerende taken geautomatiseerd
Minder handmatig werk en fouten
Meer tijd voor ondersteuning van het onderwijsproces
Minder toegangsrisico’s en vervuiling
Consistente data in alle systemen
Inzicht in data(uitwisselingen)

Integraties

De EduConnector leest gegevens uit het leerlingadministratiesysteem (LAS) zoals ESIS, ParnasSys, Magister en Somtoday of HR-systeem zoals AFAS Software of Visma | Raet. Om vervolgens automatisch te synchroniseren met Azure, Active Directory, Microsoft Teams, itslearning, Aura Online en meer.

Features

Op basis van ruim vijftien jaar ervaring is het systeem doorontwikkeld tot een gebruiksvriendelijke totaaloplossing. De belangrijkste features lichten we graag uit. Mis je een bepaalde functionaliteit of integratie? Geen probleem! Door de modulaire opbouw kunnen we feature requests snel doorvoeren in nieuwe releases.

  • Zichtbaarheid van gesynchroniseerde gegevens

In de EduConnector zie je exact welke gegevens zijn uitgelezen en gesynchroniseerd naar andere systemen. Alle data zijn zichtbaar en traceerbaar.

  • Aanmaken en beheren van tijdelijke gebruikers

Heeft een externe gastdocent of stagiair toegang nodig tot het netwerk? Dan maak je makkelijk een tijdelijke gebruiker aan. De applicatie vraagt altijd om een einddatum. Is deze verstreken? Dan wordt de gebruiker automatisch uitgeschreven. Geen vervuiling en toegangsrisico’s!

  • Scenario’s

Wil je data synchroniseren? Dan kun je in de EduConnector van tevoren zien welke gegevens met wat voor systemen gedeeld worden. Gaat er iets mis? Dan pas je eerst de instellingen aan. Deze feature geeft zekerheid en voorkomt fouten.

  • Veilige gebruikersauthenticatie met MFA

Systeembeheerders krijgen toegang tot de EduConnector met hun bestaande inloggegevens. Dit is mogelijk dankzij een integratie met Microsoft Azure. Inloggen gebeurt altijd veilig met een multifactor authenticatie (MFA).

  • Rapportages

Is een gebruiker aangemaakt of aangepast? Of zijn gegevens gesynchroniseerd? Dan ontvangt de systeembeheerder direct een e-mail. Hierin staat een heldere rapportage van de uitgevoerde actie. Lekker overzichtelijk!

download-image

De voordelen

De EduConnector is al meer dan vijftien jaar dé standaard voor Identity & Access Management. Met dit IT-onderwijssysteem vereenvoudig je de synchronisatie van stam-, klas- en groepsinformatie van leerlingen, ouders en personeel. De gegevens worden uitgelezen uit het LAS/SIS of HR-systeem en synchroniseren automatisch met Microsoft-platforms, itslearning, Aura Online en meer.

Speciaal ontwikkeld voor het VO en PO
Gebruiksvriendelijk en betaalbaar
Volledige cloudapplicatie (SaaS)
AVG-proof
Ondersteuning voor het ECK iD
Flexibel door modulaire opbouw
Skilled servicedesk

veelgestelde
vragen

Veldwerk | TRUSTED ICT Partner

Is de EduConnector AVG-proof?

Jazeker! In de onderwijsapplicatie zie je exact welke gegevens zijn uitgelezen en gesynchroniseerd naar welk systeem. Alle data zijn zichtbaar en traceerbaar.

Met welke systemen koppelt de EduConnector?

Biedt de EduConnector ook single sign-on (SSO)? Zo ja, met welke pakketten?

Kan de EduConnector ook gegevens vanuit AFAS Software of Visma | Raet gebruiken om het LAS/SIS te vullen?

Worden Microsoft 365 licenties automatisch uitgedeeld en verwijderd bij het in- of uitschakelen van een account?

Kan je eenvoudig online je wachtwoord wijzigen?

person-image

Fedor Hamers
ICT Adviseur – Onderwijs

info@veldwerk.nl

Wil je meer informatie over de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op!