Security

Veldwerk | Trusted ICT Partner

Jouw Trusted ICT partner op het gebied van Security

De beveiliging van online data en systemen wordt met de dag belangrijker. Cybersecurity is dan ook één van de sterkst groeiende disciplines binnen de ICT. Simpelweg omdat dit echt noodzakelijk is en voor iedere organisatie – groot of klein – relevant is. Tegenwoordig beperkten cybercriminelen zich namelijk niet meer tot enkel de multinationals, want de meeste bedrijven zijn bereid losgeld te betalen als het primaire proces wordt onderbroken voor onbepaalde tijd, of gedreigd wordt alle gevoelige informatie openbaar te maken.

Toch blijft Cybersecurity voor veel organisaties een hoofdpijndossier. Waar te beginnen? Welke producten en diensten moet ik afnemen? Zijn mijn medewerkers zich wel voldoende bewust van de gevaren en hun verantwoordelijkheden? Zomaar een greep uit de vragen die wij dagelijks krijgen. Als specialist in Cybersecurity snappen we de twijfels en uitdagingen rondom dit onderwerp en staan we klaar voor partijen die serieus aan de slag willen met de beveiliging van hun eigen netwerk, inclusief de online werkomgeving.

Wat is Cybersecurity?

Cyberaanvallen heb je vandaag de dag in alle soorten en maten. Bekende vormen van cybercriminaliteit zijn bijvoorbeeld phishing, malware en ransomware. Deze laatste categorie is ook wel bekend als gijzelsoftware en zorgt ervoor dat een getroffen bedrijf pas weer toegang tot de ICT systemen en data krijgt wanneer er losgeld (meestal in Bitcoins) is betaald. In dit dilemma wil je als bedrijf niet terechtkomen en toch lees en hoor je dagelijks in het nieuws dat de cybercriminelen wederom hebben toegeslagen en grote sommen losgeld hebben geëist.

Om binnen te komen in systemen maken cybercriminelen voornamelijk gebruik van lekken in het besturingssysteem, zwakke wachtwoorden, phishing of social engineering. Kijkend naar dit scala aan ingangen is het dus van groot belang om op ieder front de juiste beveiliging te hebben. Want cybercriminelen kiezen – net als ouderwetse inbrekers – voor het doelwit met de zwakste beveiliging.

Organisatie, mensen en techniek

Digitale beveiliging is helaas dus niet een kwestie van het indrukken van een knop of het aanschaffen van een goede firewall. Ook is het geen trucje wat te leren valt waardoor je nooit meer vatbaar bent voor mogelijke cyberaanvallen. De beveiliging van de data en applicaties is namelijk zo sterk als de zwakste schakel. Of deze zwakke schakel nu de techniek is of de menselijke factor, volwaardige Cybersecurity blijft in alle gevallen nodig om grote schade zo goed mogelijk te voorkomen en in elk geval te beperken als er toch (deels) een geslaagde hackpoging is ondernomen.

Met de kennis die we in de loop der jaren hebben opgebouwd zijn we ervan overtuigd dat Cybersecurity onderdeel moet zijn van het bedrijfsbeleid. Dit houdt in dat het onderwerp moet leven onder de medewerkers en technisch moet worden afgedwongen waar noodzakelijk. De drie pijlers die hieraan ten grondslag liggen zijn organisatie, mensen en techniek en vormen de basis van ons Security Framework. Plaats je de focus op deze drie zaken, dan ben je zo goed mogelijk beveiligd tegen de vele dreigingen die zich tegenwoordig voordoen.

Je beveiliging op orde met het Security Framework

Ieder bedrijf heeft een ander profiel als het aankomt op het huidige beveiligingsniveau. Bij de aanpak van deze strategie is het dan ook belangrijk om goed in kaart te brengen waar de huidige risico’s zitten. Aan de hand van een Security Chart, een soort menukaart, brengen onze consultants de huidige situatie binnen het bedrijf in kaart op het gebied van ICT-beveiliging. Hierbij kijken we altijd naar de volgende pijlers:

  • Mensen
  • Organisatie
  • Apparatuur
  • Netwerk
  • Internet
  • Cloud

Voor de medewerkers hebben we bijvoorbeeld de uitgebreide training/workshop “Bewust Digitaal Gedrag”, terwijl we bij de organisatie kijken naar beleid en beheer en leggen we de risico’s vast middels onze Risicoanalyse. Aan de technische kant wordt er gekeken naar zaken als Conditional Access, Multifactor Authentication en Endpoint Detection en Recovery (EDR). Op die manier zorgen we voor optimale beveiliging, verdiepende kennis van risico’s en een algehele bewustwording van het belang van waakzaamheid.

person_cta_image

Walewein Broeren
Directeur MKB+

Neem contact op

Wij hebben er met volle overtuiging voor gekozen om het netwerk- en systeembeheer bij Veldwerk onder te brengen

 

Jeroen van de Leur – Emons Group B.V.

Cybersecurity via Veldwerk

Wil je meer weten over onze aanpak of een vrijblijvende presentatie of demo ontvangen? Informeer naar de mogelijkheden en ga om tafel met onze specialisten. We denken graag met je mee en zorgen ervoor dat je geen omkijken meer hebt naar je ICT landschap. Ontdek wat wij voor de ICT van je bedrijf kunnen betekenen door contact met ons op te nemen via info@Veldwerk.nlof bel ons op (035) 5480 110. We helpen je graag verder.

person-image

Walewein Broeren
Directeur MKB+

Wil je meer informatie over de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op!

Kennisbank

Artikelen, blogs & events
blog-image
VO de Vechstreek gaat over een op nieuwe infrastructuur

VO de Vechstreek, Rientjes Mavo in Maarssen en het Broklede in Breukelen, hebben een verouderde infrastructuur en deze moet vervangen worden.

blog-image
Professionaliseringsslag ICT bij Zijderlaan

Zijderlaan heeft haar logistieke dienstverlening de afgelopen jaren steeds verder weten te professionaliseren.

blog-image
Digitalisering in het onderwijs, 7 voorbeelden de dagelijkse praktijk

Van 22 januari tot en met 26 januari vond de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) plaats.

blog-image
Veldwerk wint aanbesteding bij Dominicus College

Onlangs heeft Veldwerk de aanbesteding gewonnen bij Dominicus College Nijmegen.

blog-image
Veldwerk treedt toe tot Futureproof Group

Met gepaste trots kondigen wij aan dat er voor de toekomst van Veldwerk en al onze stakeholders opnieuw een grote stap voorwaarts is gezet.

Mobieltjes in de klas
Nieuw
Mobieltjes in de klas

Mobieltjes in de klas. Het mag niet meer. Maar hoe zit het met de digitale vaardigheden van leerlingen?

Wat moet jullie school doen bij een hack?
Wat te doen bij een hack

Op 12 april werd een leermaterialenleverancier gehackt. De impact varieerde sterk per school.Wat was het verschil?

Banner met tekst: Trots op onze Partners
Trots op deze Partners

Wij geloven in duurzame relaties. Samen met deze Partners staan wij garant voor producten en dienstverlening van het hoogste niveau.

blog-image
Valt jouw verouderde hardware in verkeerde handen?

Laatst werden bedrijfsgeheimen gevonden op doorverkochte routers. Weet jij zeker dat jouw IT-partner verouderde hardware veilig afvoert?

blog-image
DWE ICT en Veltwerk fuseren

DWE-ICT en Veltwerk kondigen met trots hun fusie aan. Samen worden ze een van de meest gespecialiseerde dienstverleners in Nederland, voor ICT in het onderwijs.

blog-image
Veldwerk en ArchiLogiQ samen verder

Met trots mogen wij mededelen dat per 1 oktober jl. ICT-dienstverlener ArchiLogiQ uit Nijkerk bij Veldwerk is aangesloten! Wij kijken erg uit naar deze samenwerking.

blog-image
Extreme Networks WiFi Test Flight

Doe mee met de gratis hands-on Test Flight van Extreme Networks!

blog-image
Hard Rock Hotel & een eenvoudig netwerk

Hard Rock Hotel Amsterdam American verbetert verblijf gasten met Wi-Fi 6 van Extreme

blog-image
EduConnector voor integratie met ECK-iD

Cloudoplossing voor het MBO biedt koppeling tussen het ECK iD en de educatieve contentketen

blog-image
Bestanden uit Teams mailen

Voeg heel makkelijk je bestanden vanuit Teams toe aan je mail. Hoe je dat doet? Check de video.

blog-image
Bestanden van Outlook naar Teams

Ken je dat? Je krijgt een bestand gemaild en wilt dat opslaan in je Teams. Vanaf nu kun je dat direct doen, zonder het eerst te moeten downloaden. Wij leggen je uit hoe dat moet!

blog-image
Veldwerk is Silver Partner van HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) helpt klanten technologie te gebruiken om tijd te besparen die nodig is om ideeën in waarde te veranderen. Op hun beurt transformeren ze industrieën, markten en levens

blog-image
P5COM snel over op digitaal vergaderen

P5COM helpt organisaties om beter te presteren met meetbare resultaten. Daarvoor is intensief contact met opdrachtgevers onontbeerlijk

blog-image
Aan de slag met OneNote: 10 tips

In de basis is OneNote een digitaal kladblok. Maar dan met slimme extraatjes, en nog gratis ook!

blog-image
Microsoft Teams: What’s in a name

Werk sneller, werk overal, én werk zelfverzekerd met Microsoft Teams!

blog-image
Endpoint Protection software beveiliging | Sentinel One

Kun je het nog herinneren? Een grote cyberaanval op de universiteit van Maastricht in december!

blog-image
Veldwerk krijgt Gold status Extreme Networks

Veldwerk heeft van partner Extreme Networks de Gold status gekregen.

blog-image
Een wolkje aan de lucht: de voordelen van werken in de cloud

In ons privéleven is het gebruik van online diensten al niet meer weg te denken. Ook op zakelijk gebied brengt werken in de cloud véél voordelen met zich mee.

blog-image
De kracht van Microsoft in het onderwijs

Vertrouwen en veiligheid zouden de basis moeten vormen in de digitale werkomgeving van leerlingen.

blog-image
ECK iD

De opmars van digitale leermiddelen gaat razendsnel. Bij het gebruik ervan wisselen scholen gegevens uit met leveranciers.

blog-image
Teams in het onderwijs

Teams is een geïntegreerde Office 365 oplossing, wat betekent dat je kunt werken met alle vertrouwde Office-programma’s als Word, Excel en PowerPoint.

blog-image
Microsoft Dynamics 365

Wil jij ook eenvoudig je zakelijke contacten onderhouden, je verkoopproces beheren en projecten managen in één systeem? En alles uit je Office365 pakket halen?

blog-image
Ploeger Logistics koos voor cloud-managed WiFi van Aerohive

Ploeger Logistics is een familiebedrijf en biedt logistiek en transport voor haar klanten op contractbasis, zowel nationaal als internationaal.

blog-image
VO de Vechstreek gaat over een op nieuwe infrastructuur

VO de Vechstreek, Rientjes Mavo in Maarssen en het Broklede in Breukelen, hebben een verouderde infrastructuur en deze moet vervangen worden.

blog-image
Professionaliseringsslag ICT bij Zijderlaan

Zijderlaan heeft haar logistieke dienstverlening de afgelopen jaren steeds verder weten te professionaliseren.

blog-image
Digitalisering in het onderwijs, 7 voorbeelden de dagelijkse praktijk

Van 22 januari tot en met 26 januari vond de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) plaats.

blog-image
Veldwerk wint aanbesteding bij Dominicus College

Onlangs heeft Veldwerk de aanbesteding gewonnen bij Dominicus College Nijmegen.

blog-image
Veldwerk treedt toe tot Futureproof Group

Met gepaste trots kondigen wij aan dat er voor de toekomst van Veldwerk en al onze stakeholders opnieuw een grote stap voorwaarts is gezet.

Mobieltjes in de klas
Nieuw
Mobieltjes in de klas

Mobieltjes in de klas. Het mag niet meer. Maar hoe zit het met de digitale vaardigheden van leerlingen?

Wat moet jullie school doen bij een hack?
Wat te doen bij een hack

Op 12 april werd een leermaterialenleverancier gehackt. De impact varieerde sterk per school.Wat was het verschil?

Banner met tekst: Trots op onze Partners
Trots op deze Partners

Wij geloven in duurzame relaties. Samen met deze Partners staan wij garant voor producten en dienstverlening van het hoogste niveau.

Trots op onze samenwerking

partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Maandelijks sturen we een update met nieuws, actualiteiten en tips uit de branche

Interesse