IaaS

Onderwijs
Home
Oplossingen
IaaS Infrastructure as a Service (IaaS)

Infrastructure as a Service (IaaS)

De afgelopen jaren is het aandeel cloud computing oplossingen aanzienlijk toegenomen. Steeds meer software leveranciers bieden hun applicaties en diensten online aan. Er zijn echter nog veel bedrijven die applicaties aanbieden en ondersteunen die op een eigen server geïnstalleerd moet worden. Gelukkig kan je met Infrastructure as a Service (IaaS) deze servers in zijn geheel online zetten, waardoor je toch de voordelen van cloud computer kunt benutten, zelfs als je softwareleverancier hier nog niet helemaal klaar voor is. Ontdek wat deze oplossing voor jouw bedrijf kan betekenen.

Wat is IaaS?

IaaS is een vorm van cloud computing waarbij de IT-infrastructuur via de cloud aangeboden wordt door een Managed Service Provider. Zaken als servers, netwerkapparatuur en opslagcapaciteit worden virtueel aangeboden door de provider maar als afnemer blijf je eigenaar van het besturingssysteem, data en applicaties. Dit wordt ook wel de Private Cloud genoemd. De keuze tussen Private Cloud, het Public Cloud platform van Microsoft Azure of een hybridevorm waarbij een combinatie van on-premise, Private en Public Cloud mogelijk is, hangt af van meerdere factoren. Hier lees je alles over de Private Cloud en hoe Infrastructure as a Service (IaaS) voordelen biedt voor jouw organisatie.

De voordelen van IaaS

Er is niet een ‘beste oplossing’ voor elk bedrijf en vaak is een combinatie van onpremise, private en Public cloud de beste oplossing. De belangrijkste voordelen van IaaS zijn:

  • Maximale flexibiliteit, omdat er eenvoudig op- en ook weer afgeschaald kan worden.
  • Betalen naar gebruik
  • Integreert naadloos met de lokale ICT infrastructuur en de public cloud.
  • Compatible met legacy applicaties en online platformen.
  • Eigendomsrecht op de gehele virtuele omgeving.
  • Veilig, stabiel en hoge performance.

Wanneer kiezen voor Private Cloud?

Een Private Cloud kenmerkt zich door een hoge mate van ownership van je omgeving. De provider is eigenaar van de onderliggende hardware en verantwoordelijk voor het aanbieden van een beveiligde internetverbinding en (calamiteiten)backup. De virtuele server en alle applicaties en data die daarop staan blijven jouw eigendom. Hierdoor houd je volledig zeggenschap over de wijze waarop je omgeving wordt gehost en kunnen de specificaties precies op jouw behoefte worden afgestemd. Een Private Cloud is ideaal als je bijvoorbeeld gebruik maakt van client-server applicaties, specifieke wensen/eisen hebt met betrekking tot gegarandeerde hosting en beheer in Nederland, of gewoon een stabiele, snelle en flexibele ICT-infrastructuur wil die 24 uur per dag en 365 dagen per jaar beschikbaar moet zijn.

Veldwerk als jouw Managed Service Provider

Met onze eigen Infrastructure as a Service (IaaS) hosten we veilig en op eigen bodem een virtuele infrastructuur ten behoeve van jouw onderneming. Met een focus op performance en functionaliteit biedt ons IaaS platform de mogelijkheid om controle en eigendom te houden over belangrijke zaken, zonder belemmeringen zoals legacy systemen of verouderde software.

Kies je voor de Private Cloud van Veldwerk, reken dan op je eigen geïsoleerde omgeving binnen ons IaaS platform, met eigen publieke IP-adressen, 24×7 monitoring en automatische installatie van critical- en security-updates. Daarnaast heb je recht op het gebruik van onze servicedesk en storingsdienst en worden alle virtuele servers (VM’s) standaard meegenomen in onze calamiteiten-backup die 30km verderop in een ander datacenter wordt opgeslagen. Een near-realtime uitwijk behoort voor een betaalbare meerprijs ook tot de mogelijkheden.

Mogelijkheden van IaaS bij Veldwerk

Onze consultants kijken samen met jou naar de juiste benadering voor je onderneming. Met een maatwerk opstelling van virtuele servers en het gewenste beheer en ondersteuning zorgen we ervoor dat je altijd kunt rekenen op een stabiele en betrouwbare infrastructuur. Middels onze actieve monitoring, waaronder op het gebruik van resources, houden we je omgeving dag en nacht in de gaten en geven we proactief advies over de beste configuratie. Zo zorgen wij ervoor dat je gebruikers altijd een goede performance ervaren en je nooit teveel betaalt.

Wil je weten wat de overstap naar Infrastructure as a Service (IaaS) voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@Veldwerk.nl of bel ons op (035) 5840 110. We helpen je graag verder.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op!

Kennisbank

Artikelen, blogs & events
blog-image
VO de Vechstreek gaat over een op nieuwe infrastructuur

VO de Vechstreek, Rientjes Mavo in Maarssen en het Broklede in Breukelen, hebben een verouderde infrastructuur en deze moet vervangen worden.

blog-image
Professionaliseringsslag ICT bij Zijderlaan

Zijderlaan heeft haar logistieke dienstverlening de afgelopen jaren steeds verder weten te professionaliseren.

blog-image
Digitalisering in het onderwijs, 7 voorbeelden de dagelijkse praktijk

Van 22 januari tot en met 26 januari vond de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) plaats.

blog-image
Veldwerk wint aanbesteding bij Dominicus College

Onlangs heeft Veldwerk de aanbesteding gewonnen bij Dominicus College Nijmegen.

blog-image
Veldwerk treedt toe tot Futureproof Group

Met gepaste trots kondigen wij aan dat er voor de toekomst van Veldwerk en al onze stakeholders opnieuw een grote stap voorwaarts is gezet.

Mobieltjes in de klas
Nieuw
Mobieltjes in de klas

Mobieltjes in de klas. Het mag niet meer. Maar hoe zit het met de digitale vaardigheden van leerlingen?

Wat moet jullie school doen bij een hack?
Wat te doen bij een hack

Op 12 april werd een leermaterialenleverancier gehackt. De impact varieerde sterk per school.Wat was het verschil?

Banner met tekst: Trots op onze Partners
Trots op deze Partners

Wij geloven in duurzame relaties. Samen met deze Partners staan wij garant voor producten en dienstverlening van het hoogste niveau.

blog-image
Valt jouw verouderde hardware in verkeerde handen?

Laatst werden bedrijfsgeheimen gevonden op doorverkochte routers. Weet jij zeker dat jouw IT-partner verouderde hardware veilig afvoert?

blog-image
DWE ICT en Veltwerk fuseren

DWE-ICT en Veltwerk kondigen met trots hun fusie aan. Samen worden ze een van de meest gespecialiseerde dienstverleners in Nederland, voor ICT in het onderwijs.

blog-image
Veldwerk en ArchiLogiQ samen verder

Met trots mogen wij mededelen dat per 1 oktober jl. ICT-dienstverlener ArchiLogiQ uit Nijkerk bij Veldwerk is aangesloten! Wij kijken erg uit naar deze samenwerking.

blog-image
Extreme Networks WiFi Test Flight

Doe mee met de gratis hands-on Test Flight van Extreme Networks!

blog-image
Hard Rock Hotel & een eenvoudig netwerk

Hard Rock Hotel Amsterdam American verbetert verblijf gasten met Wi-Fi 6 van Extreme

blog-image
EduConnector voor integratie met ECK-iD

Cloudoplossing voor het MBO biedt koppeling tussen het ECK iD en de educatieve contentketen

blog-image
Bestanden uit Teams mailen

Voeg heel makkelijk je bestanden vanuit Teams toe aan je mail. Hoe je dat doet? Check de video.

blog-image
Bestanden van Outlook naar Teams

Ken je dat? Je krijgt een bestand gemaild en wilt dat opslaan in je Teams. Vanaf nu kun je dat direct doen, zonder het eerst te moeten downloaden. Wij leggen je uit hoe dat moet!

blog-image
Veldwerk is Silver Partner van HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) helpt klanten technologie te gebruiken om tijd te besparen die nodig is om ideeën in waarde te veranderen. Op hun beurt transformeren ze industrieën, markten en levens

blog-image
P5COM snel over op digitaal vergaderen

P5COM helpt organisaties om beter te presteren met meetbare resultaten. Daarvoor is intensief contact met opdrachtgevers onontbeerlijk

blog-image
Aan de slag met OneNote: 10 tips

In de basis is OneNote een digitaal kladblok. Maar dan met slimme extraatjes, en nog gratis ook!

blog-image
Microsoft Teams: What’s in a name

Werk sneller, werk overal, én werk zelfverzekerd met Microsoft Teams!

blog-image
Endpoint Protection software beveiliging | Sentinel One

Kun je het nog herinneren? Een grote cyberaanval op de universiteit van Maastricht in december!

blog-image
Veldwerk krijgt Gold status Extreme Networks

Veldwerk heeft van partner Extreme Networks de Gold status gekregen.

blog-image
Een wolkje aan de lucht: de voordelen van werken in de cloud

In ons privéleven is het gebruik van online diensten al niet meer weg te denken. Ook op zakelijk gebied brengt werken in de cloud véél voordelen met zich mee.

blog-image
De kracht van Microsoft in het onderwijs

Vertrouwen en veiligheid zouden de basis moeten vormen in de digitale werkomgeving van leerlingen.

blog-image
ECK iD

De opmars van digitale leermiddelen gaat razendsnel. Bij het gebruik ervan wisselen scholen gegevens uit met leveranciers.

blog-image
Teams in het onderwijs

Teams is een geïntegreerde Office 365 oplossing, wat betekent dat je kunt werken met alle vertrouwde Office-programma’s als Word, Excel en PowerPoint.

blog-image
Microsoft Dynamics 365

Wil jij ook eenvoudig je zakelijke contacten onderhouden, je verkoopproces beheren en projecten managen in één systeem? En alles uit je Office365 pakket halen?

blog-image
Ploeger Logistics koos voor cloud-managed WiFi van Aerohive

Ploeger Logistics is een familiebedrijf en biedt logistiek en transport voor haar klanten op contractbasis, zowel nationaal als internationaal.

blog-image
VO de Vechstreek gaat over een op nieuwe infrastructuur

VO de Vechstreek, Rientjes Mavo in Maarssen en het Broklede in Breukelen, hebben een verouderde infrastructuur en deze moet vervangen worden.

blog-image
Professionaliseringsslag ICT bij Zijderlaan

Zijderlaan heeft haar logistieke dienstverlening de afgelopen jaren steeds verder weten te professionaliseren.

blog-image
Digitalisering in het onderwijs, 7 voorbeelden de dagelijkse praktijk

Van 22 januari tot en met 26 januari vond de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) plaats.

blog-image
Veldwerk wint aanbesteding bij Dominicus College

Onlangs heeft Veldwerk de aanbesteding gewonnen bij Dominicus College Nijmegen.

blog-image
Veldwerk treedt toe tot Futureproof Group

Met gepaste trots kondigen wij aan dat er voor de toekomst van Veldwerk en al onze stakeholders opnieuw een grote stap voorwaarts is gezet.

Mobieltjes in de klas
Nieuw
Mobieltjes in de klas

Mobieltjes in de klas. Het mag niet meer. Maar hoe zit het met de digitale vaardigheden van leerlingen?

Wat moet jullie school doen bij een hack?
Wat te doen bij een hack

Op 12 april werd een leermaterialenleverancier gehackt. De impact varieerde sterk per school.Wat was het verschil?

Banner met tekst: Trots op onze Partners
Trots op deze Partners

Wij geloven in duurzame relaties. Samen met deze Partners staan wij garant voor producten en dienstverlening van het hoogste niveau.

Trusted ICT partner van

partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Maandelijks sturen we een update met nieuws, actualiteiten en tips uit de branche

Interesse