Private cloud

Private cloud
Home
Oplossingen
Private cloud

Private cloud

Hoe ver is jouw bedrijf in de cloud-reis? Maak je op dit moment nog gebruik van on-premise servers en zoek je een schaalbare en veilige verbetering? Dan is private cloud een slimme keuze. Hiermee heb je namelijk een oplossing in handen die je in staat stelt de potentie van je bedrijf te maximaleren. Ontdek hier wat private cloud voor jouw bedrijf kan betekenen!

Wat is private cloud?

Private cloud is een vorm van cloud computing waarbij je de voordelen hebt van een flexibele hardware-laag en betaalt voor gebruik (pay-per-use), maar nog wel de mogelijkheid hebt om je eigen inrichting en applicaties te bepalen. De private cloud, ook wel Infrastructure as a Service (IaaS) en Colocating is ideaal voor bedrijven die nog gebruik moeten maken van client-server applicaties en/of een koppeling met het lokale netwerk nodig hebben. Een bijkomend voordeel van de Private Cloud van Veldwerk is dat deze ook in Nederland staat en het onderliggende datacenter 100% in Nederlandse handen is. Dit kan noodzakelijk zijn in verband met privacy wetgeving voor specifieke branches.

Private clouds zijn een ideale basis voor hybride oplossing, waarbij het productieproces veilig, snel en flexibel in de IaaS is ondergebracht, terwijl specifieke applicaties/apparatuur nog op de eigen locatie (Onpremise) staat, maar e-mail en agenda al in de Public Cloud bij Microsoft. Deze vorm van cloud-computing wordt daarom vaak gebruikt door bedrijven die een grote verscheidenheid aan applicaties hebben en/of die gevoelige gegevens of strenge compliance-eisen hebben.

De voordelen van de Veldwerk private cloud

Private clouds bieden je uiteenlopende voordelen die bijdragen aan het succes van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Beveiliging en controle: Alle klantomgevingen worden standaard beveiligd door een Next Generation Firewall, inclusief antivirus. Alle Virtuele servers worden voorzien van onze Remote Monitoring Agent, zodat we het gebruik van geheugen, processor, opslag en de belangrijkste applicaties en processen in de gaten kunnen houden.
  • Compliance: Zowel Veldwerk als het onderliggende datacenter zijn ISO 9001 en 27001 gecertificeerd. Het primaire datacenter staat in Ede en onze backup in Apeldoorn, waardoor we 100% kunnen garanderen dat alle data op Nederlandse bodem blijft.
  • Kosten: Bij DWE zijn veel diensten standaard inbegrepen, zoals VPN-tunnels, bandbreedte, backup, monitoring en updates en gebruik van onze servicedesk en storingsdienst. Hierdoor vallen de kosten doorgaans lager uit dan bij bijvoorbeeld public clouddiensten zoals Azure of andere aanbieders van enkel virtuele private servers (VPS).
  • Prestaties en schaalbaarheid: Als gebruiker van onze IaaS dienst hoef je je zich nooit zorgen te maken over de prestaties. Wij beheren de onderliggende hardware laag en vervangen servers en opslag tijdig voor nieuwe exemplaren, zodat je altijd op nieuwe hardware werkt. Indien je hard groeit met het aantal medewerkers, of de omvang van een database, kunnen we eenvoudig meer geheugen, processors of opslag aan je omgeving toevoegen.
  • Flexibiliteit: Eén van de grote voordelen van een private cloud is de flexibiliteit. Binnen je eigen omgeving kunnen verschillende versies van software en besturingssystemen gewoon naast elkaar werken en kan er met enkele klikken op- maar ook weer afgeschaald worden. Je betaalt per maand waar je werkelijk gebruik van maakt. Komt een bepaalde applicatie te vervallen, of zijn er (tijdelijk) minder medewerkers? Dan kunnen we servers eenvoudig afschalen of verwijderen en later weer net zo eenvoudig toevoegen.

Verschil public en private cloud

Het grote verschil met public cloud is dat je bij private cloud grote mate van eigenaarschap behoudt. Je bent eigenaar van de virtuele servers en data en maakt gebruik van de applicaties die je zelf kiest om je bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen. Enkel de fysieke hardware is eigendom van de Managed Service Provider (Veldwerk), alles daarboven blijft eigendom van de afnemer. Bij bijvoorbeeld de public cloud ben je alleen eigenaar van de data.

Private cloud bij Veldwerk

Als specialist in private cloud snappen we als geen ander dat iedere inrichting uniek is. We vertrouwen daarom op onze kennis en expertise, maar ook op onze veilige datacenters in Ede en Apeldoorn. Hiermee garanderen we jouw bedrijfscontinuïteit en zorgen we voor de beste inrichting van je IT-omgeving.
Uit ervaring weten we dat bedrijven zelden volledig vanuit private cloud werken. De kans is namelijk groot dat je op dit moment al gebruikmaakt van een public cloud-dienst. Denk bijvoorbeeld aan Office 365 of Dropbox. We integreren deze applicaties moeiteloos in je public cloud landschap waardoor je een hybride vorm krijgt die 100% is afgestemd op jouw bedrijf.

Meer weten over private cloud?

Heb je vragen over public cloud? Onze consultants nemen je graag mee in dit proces. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@Veldwerk.nl of bel ons op (035)-5480110. We helpen je graag verder met passend advies.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op!

Kennisbank

Artikelen, blogs & events
blog-image
VO de Vechstreek gaat over een op nieuwe infrastructuur

VO de Vechstreek, Rientjes Mavo in Maarssen en het Broklede in Breukelen, hebben een verouderde infrastructuur en deze moet vervangen worden.

blog-image
Professionaliseringsslag ICT bij Zijderlaan

Zijderlaan heeft haar logistieke dienstverlening de afgelopen jaren steeds verder weten te professionaliseren.

blog-image
Digitalisering in het onderwijs, 7 voorbeelden de dagelijkse praktijk

Van 22 januari tot en met 26 januari vond de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) plaats.

blog-image
Veldwerk wint aanbesteding bij Dominicus College

Onlangs heeft Veldwerk de aanbesteding gewonnen bij Dominicus College Nijmegen.

blog-image
Veldwerk treedt toe tot Futureproof Group

Met gepaste trots kondigen wij aan dat er voor de toekomst van Veldwerk en al onze stakeholders opnieuw een grote stap voorwaarts is gezet.

Banner met tekst: Trots op onze Partners
Nieuw
Trots op deze Partners

Wij geloven in duurzame relaties. Samen met deze Partners staan wij garant voor producten en dienstverlening van het hoogste niveau.

blog-image
Valt jouw verouderde hardware in verkeerde handen?

Laatst werden bedrijfsgeheimen gevonden op doorverkochte routers. Weet jij zeker dat jouw IT-partner verouderde hardware veilig afvoert?

blog-image
DWE ICT en Veltwerk fuseren

DWE-ICT en Veltwerk kondigen met trots hun fusie aan. Samen worden ze een van de meest gespecialiseerde dienstverleners in Nederland, voor ICT in het onderwijs.

blog-image
Veldwerk en ArchiLogiQ samen verder

Met trots mogen wij mededelen dat per 1 oktober jl. ICT-dienstverlener ArchiLogiQ uit Nijkerk bij Veldwerk is aangesloten! Wij kijken erg uit naar deze samenwerking.

blog-image
Extreme Networks WiFi Test Flight

Doe mee met de gratis hands-on Test Flight van Extreme Networks!

blog-image
Hard Rock Hotel & een eenvoudig netwerk

Hard Rock Hotel Amsterdam American verbetert verblijf gasten met Wi-Fi 6 van Extreme

blog-image
EduConnector voor integratie met ECK-iD

Cloudoplossing voor het MBO biedt koppeling tussen het ECK iD en de educatieve contentketen

blog-image
Bestanden uit Teams mailen

Voeg heel makkelijk je bestanden vanuit Teams toe aan je mail. Hoe je dat doet? Check de video.

blog-image
Bestanden van Outlook naar Teams

Ken je dat? Je krijgt een bestand gemaild en wilt dat opslaan in je Teams. Vanaf nu kun je dat direct doen, zonder het eerst te moeten downloaden. Wij leggen je uit hoe dat moet!

blog-image
Veldwerk is Silver Partner van HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) helpt klanten technologie te gebruiken om tijd te besparen die nodig is om ideeën in waarde te veranderen. Op hun beurt transformeren ze industrieën, markten en levens

blog-image
P5COM snel over op digitaal vergaderen

P5COM helpt organisaties om beter te presteren met meetbare resultaten. Daarvoor is intensief contact met opdrachtgevers onontbeerlijk

blog-image
Aan de slag met OneNote: 10 tips

In de basis is OneNote een digitaal kladblok. Maar dan met slimme extraatjes, en nog gratis ook!

blog-image
Microsoft Teams: What’s in a name

Werk sneller, werk overal, én werk zelfverzekerd met Microsoft Teams!

blog-image
Endpoint Protection software beveiliging | Sentinel One

Kun je het nog herinneren? Een grote cyberaanval op de universiteit van Maastricht in december!

blog-image
Veldwerk krijgt Gold status Extreme Networks

Veldwerk heeft van partner Extreme Networks de Gold status gekregen.

blog-image
Een wolkje aan de lucht: de voordelen van werken in de cloud

In ons privéleven is het gebruik van online diensten al niet meer weg te denken. Ook op zakelijk gebied brengt werken in de cloud véél voordelen met zich mee.

blog-image
De kracht van Microsoft in het onderwijs

Vertrouwen en veiligheid zouden de basis moeten vormen in de digitale werkomgeving van leerlingen.

blog-image
ECK iD

De opmars van digitale leermiddelen gaat razendsnel. Bij het gebruik ervan wisselen scholen gegevens uit met leveranciers.

blog-image
Teams in het onderwijs

Teams is een geïntegreerde Office 365 oplossing, wat betekent dat je kunt werken met alle vertrouwde Office-programma’s als Word, Excel en PowerPoint.

blog-image
Microsoft Dynamics 365

Wil jij ook eenvoudig je zakelijke contacten onderhouden, je verkoopproces beheren en projecten managen in één systeem? En alles uit je Office365 pakket halen?

blog-image
Ploeger Logistics koos voor cloud-managed WiFi van Aerohive

Ploeger Logistics is een familiebedrijf en biedt logistiek en transport voor haar klanten op contractbasis, zowel nationaal als internationaal.

blog-image
VO de Vechstreek gaat over een op nieuwe infrastructuur

VO de Vechstreek, Rientjes Mavo in Maarssen en het Broklede in Breukelen, hebben een verouderde infrastructuur en deze moet vervangen worden.

blog-image
Professionaliseringsslag ICT bij Zijderlaan

Zijderlaan heeft haar logistieke dienstverlening de afgelopen jaren steeds verder weten te professionaliseren.

blog-image
Digitalisering in het onderwijs, 7 voorbeelden de dagelijkse praktijk

Van 22 januari tot en met 26 januari vond de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) plaats.

blog-image
Veldwerk wint aanbesteding bij Dominicus College

Onlangs heeft Veldwerk de aanbesteding gewonnen bij Dominicus College Nijmegen.

blog-image
Veldwerk treedt toe tot Futureproof Group

Met gepaste trots kondigen wij aan dat er voor de toekomst van Veldwerk en al onze stakeholders opnieuw een grote stap voorwaarts is gezet.

Banner met tekst: Trots op onze Partners
Nieuw
Trots op deze Partners

Wij geloven in duurzame relaties. Samen met deze Partners staan wij garant voor producten en dienstverlening van het hoogste niveau.

blog-image
Valt jouw verouderde hardware in verkeerde handen?

Laatst werden bedrijfsgeheimen gevonden op doorverkochte routers. Weet jij zeker dat jouw IT-partner verouderde hardware veilig afvoert?

blog-image
DWE ICT en Veltwerk fuseren

DWE-ICT en Veltwerk kondigen met trots hun fusie aan. Samen worden ze een van de meest gespecialiseerde dienstverleners in Nederland, voor ICT in het onderwijs.

blog-image
Veldwerk en ArchiLogiQ samen verder

Met trots mogen wij mededelen dat per 1 oktober jl. ICT-dienstverlener ArchiLogiQ uit Nijkerk bij Veldwerk is aangesloten! Wij kijken erg uit naar deze samenwerking.

Trusted ICT partner van

partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image
partner-image

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Maandelijks sturen we een update met nieuws, actualiteiten en tips uit de branche

Interesse